Jeg var lige trådt ind i forretningen, og hørte en spinkel stemme kalde på mig:
"Hjælp.. hjælp.. de tager livet af mig". Gik efter lyden og det viste sig at være en bitte chili,
som bælgøjede ansatte forsøgte at drukne til døde hurtigst muligt - overalt sejlede det.
Snuppede den lille; drænede butikkens plast-transport-salgsdisplay-underlag, som chili stod i, for vandet,
og den lille kom i kurven. Hmmmm.. Cayenne og en Hot Fajita.. det var uventet at møde i konsumverdenen.
Det blev min uventede gæst for 2015, der hyggede sig sammen med tre af mine egne hot chili opformeret hos min søn,
en Filius Blue og en Flourescent Purple samt et ægte gadekryds (viste det sig), der af min søn straks blev døbt McMichael
Hot Fajita er en tidlig og rigt bærende Cayenne, så der kunne lige så godt også eksperimeres med lidt lufttøtting på snor med denne chili.
Samt undervejs i sæsonen fik jeg afprøvet smag + styrken i madlavningen af de helt friske Cayenne fra planten.
Lufttørring på snor viste, at hovedparten af Cayenne tørrede pænt ind som ventet.
Vedr. madlavningen blev det heller ikke helt uventet, at de har minimal aroma og smag,
men den distinkte skarpheden i styrke er genkendeligt fra tilsvarende købekrydderi - her blot kontant afregning.
Vurdering.. køn, giver et godt udbytte og en sjov chili, men brugbarhed ikke alverden for mig.
Klik for detaljer og stor version
.